Linkuri accesibilitate

Un strigoi comunist


Neculai Constantin Munteanu
Neculai Constantin Munteanu

Controlul justiției și al instrumentelor sale de luptă cu corupția este visul de aur baronilor USL, în frunte cu Dan Voiculescu.


România geme de oameni care nu-și știu locul, unii binișor smintiți, deși aparent par în toate mințile. Dai de ei peste tot, pe stradă, la locul de muncă, la televizor, în Parlament. Sunt oameni fără nume sau celebrități de două parale, politicieni, ziariști, analiști, moderatori de televiziune, copii de bani gata, fete fugite de acasă. În general, multă lume necăjită.

Moartă după celebritate, fauna pare acceptabilă, deși ridicolă, și tolerabilă, câtă vreme nu deranjează pe ceilalți și nu tulbură liniștea și ordinea socială. Însă sunt și specimene care ies din matcă. Inși „însemnați”, iluminați, mesianici, oameni care își arogă „misiuni” sau le sunt incredințate, când sunt instrumentați politic.

Cazul cel mai faimos, Miron Cozma. L-a făcut celebru setea de putere a lui Ion Iliescu. A trecut prin foc și pară Bucureștiul, Piața Universității și pe cei ce contestau legitimitatea urmașului lui Nicolae Ceaușescu. După care, vreme de un deceniu a marcat viața politică și socială din România. În cele din urmă l-a potolit justiția.

Vremurile tulburi scot mereu la suprafață și aduc în actualitate astfel de gunoaie. Suspansul creat de Curtea Constituțională prin prelungirea cu o lună a validării sau invalidării referendmului pentru suspendarea președintelui ales, Traian Băsescu, este fundalul numai bun pentru pescuitorii în ape tulburi. Liderii USL, Victor Ponta și Crin Antonescu, fac pe dracul în patru pentru a obține o decizie favorabilă, cu aerul că respectă independența Curții. Și, pentru că nu se dau în lături de la nicio ticăloșie, au activat un strigoi comunist. După modelul patentat de Ion Iliescu, au scos la înaintare propriul lor Miron Cozma, pe care l-au asmuțit asupra Curții Constituționale!

Pudelul care se crede câinele de pază al democrației e la stadiul avertismentelor. „În cazul în care Curtea Constituţională va decide să invalideze referendumul, noi nu vom sta cu mâinile în sân. Vom chema la nesupunere civică, ieşiri în stradă, neplata impozitelor, nesupunerea la citaţii, tot ce este nevoie. Din moment ce instituţiile statului nu mai funcţionează, înseamnă că trebuie făcut ceva. Vom ieşi în stradă şi vom declanşa haosul. Şi aşa ţara este cuprinsă de haos. Mai rău decât acum nu se poate”.

Autorul acestei invitații la haos este Mircea Dogaru, militar cu carieră în subsolurile ideologice comuniste, liderul unui ridicol sindicat al cadrelor militare disponibilizate și al fantomaticului Consiliu Naţional al Societăţii Civile. Invitat permanent al televiziunilor informatorului Dan Voiculescu, Mircea Dpogaru și societatea lui „civilă” au fost vârful de lance al protestelor, puse la cale de USL, care au dus la căderea guvernului Boc.

După victorie, în semn de recunoștință, Victor Ponta și fantoșele, una conservatoare, cealaltă liberală, au semnat cu belicosul militar pensionar un acord de principiu care prevede, între altele, desființarea structurilor, chipurile de tip stalinist, Direcţia Naţională Anticorupţie, Agenţia Naţională de integritate, Consiliul Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii şi Curtea Constituţională.

Întâmplător sau nu, controlul justiției și al instrumentelor sale de luptă cu corupția este visul de aur baronilor USL, în frunte cu Dan Voiculescu. Rămâne de văzut dacă justiția n-ar trebui să se sesizeze în cazul autorului invitației la haos. Înainte de a fi prea târziu.
Previous Next

XS
SM
MD
LG