Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Ministerul Justiției găzduiește astăzi, cu câteva zile înaintea Zilei Independenței Republicii Moldova, o masă rotundă despre aspectele juridice ale proclamării independenței cu 21 de ani în urmă.

Centrul și Procuratura anticorupție urmează să dea publicității astăzi detaliile anchetei penale împotriva a șase ofițeri ai poliției rutiere din Chișinău, între care șeful adjunct al poliției rutiere din capitală.

Cancelara Germaniei Angela Merkel îl primește astăzi la Berlin pe premierul Greciei, Antonis Samaras. Acesta a semnalat că țara sa ar dori patru ani în loc de doi pentru aplicarea măsurilor de austeritate în schimbul ajutoarelor care ar feri Grecia de faliment și riscul ieșirii din zona euro.

La Viena, Agenția Internațională pentru Energia Atomică găzduiește o nouă rundă de convorbiri cu Iranul.

La Washington, miniștrii de externe din Organizația Statelor Americane se întâlnesc la un summit pentru a dezbate tensiunile dintre Ecuador și Marea Britanie din cauza fondatorului Wikileaks, Julian Assange.

La La Rochelle, în Franța, are loc conferința anuală a Partidului Socialist aflat la guvernare.

La Oslo, tribunalul norvegian care l-a judecat pe Anders Behring Breivik pentru uciderea a 77 de oameni în atacurile de anul trecut își va anunța verdictul.

Polonia marchează astăzi 23 de ani de la instalarea primului guvern post-comunist în 1989.

Ucraina sărbătorește astăzi 21 de ani de independență după destrămarea URSS.

Din Florida, în Statele Unite, sunt lansate în spațiu sondele Atlas V-401 pentru a cerceta mai amănunțit radiația solară și influența pa care o exercită asupra Pământului.
  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

Previous Next

XS
SM
MD
LG