Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


In Moldova astazi este sărbatoare naţională, Ziua limbii … O sarbatoare aparută in în 1990, dupa ce cu un an în urmă, la 31 august, avuseseră loc dezbateri mai aprinse in Sovietul Suprem, legate de trecerea la alfabetul latin şi de declararea limbii romane ca limba oficială de stat. Vom consacra mai multe minute în emisiunea noastră de astazi limbii române…

Pe plan internaţional, în Statele Unite se încheie Convenţia naţionala a Partidului Republican şi punctul cel mai important este discursul candidatului partidului pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie, Mitt Romney. In discursurile de ieri de la convenţie au fost criticate politicile economice şi externă a administraţiei democrate Obama. Convenţia Partidului Democrat are loc săptămîna viitoare.

O delegatie a Parlamentului European începe astazi o vizită în Azerbaijan. Aceasta ţara din Caucazul de Sud face parte din programul Parteneriatului Estic al Uniunii, program din care cum se ştie face parte si Moldova.

Kirghistanul sărbătoreste astazi Ziua independenţei.

Doamna Hillary Clinton participă astazi la Forumul insulelor din Pacific.

La Veneţia continuă festivalul internaţional al filmului, Mostra, cum i se mai spune, festival la care Moldova nu are nici un film – nici in competiţia oficială, nici în proiecţiile speciale. Romania este prezentă la Saptamina criticii cu lung metrajul lui Paul Negoescu „O lună în Tailanda”.
Previous Next

XS
SM
MD
LG