Linkuri accesibilitate

„Mişcarea unionistă nu este una populară, ci un fenomen organizat de anumite formaţiuni politice extemiste”


Valentina Ursu în dialog Marian Lupu.Într-un interviu în exclusivitate pentru Europa Libera, preşedintele Parlamentului Marian Lupu a criticat marşurile unioniste dar şi contra-demonstraţiile programate pentru 16 septembrie la Chişinău, afirmând că riscă să destabilizeze societatea şi să „torpileze” drumul Moldovei spre integrarea europeană. În opinia lui Lupu, mişcarea unionistă nu este una populară, ci un fenomen organizat de anumite formaţiuni politice extemiste, de dreapta şi de stânga. Şi eventual sprijinite din afară. Lupu a refuzat să precizeze la ce ţară anume se gândeşte. În altă ordone de idei, Marian Lupu a respins categoric orice speculaţie privind eventualitatea organizării de alegeri anticipate.

Cît priveşte o posibilă remaniere de guvern, liderul democrat a declarat că partidul său se află pe ultima „sută de metri” înainte de a anunţa câteva noi propuneri care însă nu vor reprezenta schimbări majore.

Citiți şi ascultați în curînd interviul integral acordat de Marian Lupu Europei Libere pe pagina de internet a postului nostru de radio.
Previous Next

XS
SM
MD
LG