Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Premierul Vlad Filat împreună cu o delegaţie a Republicii Moldova pleacă într-o vizită oficială la Moscova. Vizita durează două zile, până pe 12 septembrie, când Vlad Filat se va întâlni cu președintele Rusiei Vladimir Putin la Soci. Pe agenda discuţiilor: cooperarea economică, interacțiunea în cadrul CSI și chestiunea transnistreană.

În apropiata sa vizită în Rusia, Filat mai are programată o întâlnire cu premierul Dmitri Medvedev și participarea la deschiderea Zilelor Culturii Moldovene în Rusia.

Amnesty International Moldova lansează raportul „Drumul spre egalitate”, pe tematica discriminării în Republica Moldova.

Ca în fiecare luni, are loc şedinţa de la Primăria municipiului Chişinău.

Preşedintele Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin organizează o conferinţă de presă la care va explica ultimele initiative ale partidului său.

Ministerul Mediului, cu sprijinul Secretariatului Convenţiei privind Diversitatea Biologică şi Guvernul Japoniei, organizează Atelierul regional de lucru privind revizuirea Strategiilor Naţionale şi a Planurilor de Acţiune în domeniul Conservării Diversităţii Biologice.

La Sarajevo continuă Conferinţa Mondială pentru Pace, cea mai mare reuniune ecumenică organizată în Bosnia Herţegovina, de la încheierea războiului civil. Participă lideri religioşi şi personalităţi ale lumii culturale din 60 de ţări. Comunitatea din Sant’Egidio în colaborare cu comunitatea islamică din Bosnia Herţegovina sunt gazdele reuniunii.

Programul nuclear iranian şi pericolul pe care-l reprezintă pentru securitatea regională vor fi din nou discutate la Viena, la şedinţa conducerii Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică.

Adjunctul secretarului de stat american, Thomas Meli, se va afla la Tbilisi pentru o vizită de două zile pentru a analiza contextul în care vor avea loc alegerile generale din octombrie.

La Strasbourg începe reuniunea în plen a Parlamentului European. Între altele va fi discutată capacitatea Croaţiei de a absorbi fondurile europene.

În Afganistan, trupele americane vor preda autorităţilor locale controlul asupra centrului de detenţie de la Bagram, scena unuia din cele mai mari scandaluri de tortură, în care au fost implicaţi militari americani. Centrul de detenţie este situat în interiorul cele mai mari baze aeriene americane din Afganistan.
  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

Previous Next

XS
SM
MD
LG