Linkuri accesibilitate

Doi aspiranţi insistă de la primul meci


Grupele Ligii Campionilor s-au deschis spectaculos, dar fără schimbări esenţiale. Favoritele sînt Barcelona, Bayern şi Real.


Grupele Ligii Campionilor au început cu cîteva meciuri de semifinală sau finală. Cel mai aşteptat meci al serii a s-a jucat la Madrid şi a dat un spectacol excepţional. Real Madrid a început excelent şi Manchester City a supravieţuit numai pentru că Ronaldo şi Marcelo au ratat mult şi uşor. După încă un atac în masă al spaniolilor, Toure a plecat singur pe o contră de forţă, a pasat perfect lui Dzeko şi Manchester City a luat conducerea. Era deja minutul 70 dar meciul abia se deschisese. În următoarele 20 de minute, s-au înscris 4 goluri.

Real a reacţionat rapid şi a egalat la un şut superb al lui Marcelo. Manchester City a revenit fără mare convingere şi, la o centrare în forţă a lui Kolarov, toată lumea a ezitat, mingea a continuat pe culoarul liber şi s-a dus în gol. La 2-1 pentru Manchester City în minutul 85, totul părea jucat. A intrat, însă, Benzema şi la prima atingere a mingii, vîrful lui Real a pivotat pe linia de 16 metri şi-a fixat adversarul şi a înscris cu un şut impecabil. În ultimul minut, Ronaldo a făcut încă o cursă pe stînga, a aruncat o minge în careu iar Joe Hart, portarul lui Man City, a gafat. Real a cîştigat un meci pe care l-a dominat dar l-a riscat ratînd mult şi apărîndu-se neglijent.

Barcelona a jucat şi a cîştigat exact în aceaşi parametri. Meciul a arătat de la bun început ca o şedinţă de artă ofensivă cu public. Spartak Moscova a cedat repede la şutul plasat al lui Tello, după ce defensiva rusă a fost înşirată pe tot terenul. Spartak a urcat o data în atac şi, la o centrare agresivă trimisă în careu, Dani Alves a pus greşit piciorul. Autogolul lui Alves a refăcut moralul ruşilor. După pauză, o acţiune solidă a ruşilor a clătinat defensiva spaniolă şi Spartak a luat conducerea cu un gol curat şi muncit. În ultimele 20 de minute, Messi, pînă atunci confuz, a reintrat în joc şi a înscris de două ori, excelent servit de extremele Barcelonei. Spartak a făcut un meci curajos şi asta a fost deajuns pentru a arăta că Barcelona e o echipă de atac desăvărşit care trebuie să se păzească de propria apărare.

Un alt mare spectacol la Londra, unde Chelsea a înţeles tîrziu cît de greu e să joci descoperit în faţa unei echipe italiene. Chelsea a înscris de două ori în prima repriză, odată norocos şi o dată senzaţional la o deviere urmată de şutul lui Oscar. Juventus a revenit imediat şi a perforat cu o pasă la întîlnire defenisva engleză. Vidal a marcat sec şi Juventus a preluat din acel moment controlul. După pauză, Chelsea s-a trezit închisă de un adversar care atacă şi joacă totul în jumătatea adversarului. Juventus a combinat mult dar a simţit lipsa unor vîrfuri de penetraţie. În minutul 75, a intrat în teren Quagliarella şi totul s-a schimbat. Încă o angajare inteligentă a surpins apărarea lui Chelsea şi Qagliarella a marcat calm un gol de mare fineţe. După 5 minute, un şut din întoarcere al lui Quagliarella a lovit transversala. Chelsea a terminat greu şi oarecum nelămurită. Englezii au alergat mult dar au fost surclasaţi tactic de o echipă mult mai rutinată.

În rest, rezultate logice şi meciuri previzibile. Bayern a bătut Valencia lejer, cu un 2-1 în care nu se văd ratările în serie ale germanilor. Manchester United a cîştigat cu doar 1-0 meciul cu Galatasaray, pentru că a intrat în teren fără concentrarea cerută de Liga campionilor. Paris St. Germain a făcut ce a vrut cu Dinamo Kiev, a condus cu 3-0 şi a terminat cu un 4-1 sever. Francezii, întăriţi de Ibahimovici şi Thiago Motta, arată a echipă de calibru şi ar putea juca un rol important în Liga Campionilor. Excepţia de la regulă s-a înregistrat la Lille, unde Bate Borisov a atacat pe culoare enorme şi a marcat de trei ori în prima repriză. Francezii au înscris o dată, tîrziu, şi au dovedit că nu au ce căuta în Liga Campionilor.
Arsenal a victimizat o altă echipă franceză, după ce a cîştigat destul de uşor, cu 2-1, la Montepellier.

Grupele Ligii s-au deschis spectaculos dar fără schimbări esenţiale. Favoritele sînt Barcelona, Bayern şi Real. E, totuşi, de remarcat apariţia a doi noi aspiranţi periculoşi: Manchester City şi Paris St. Germain.
XS
SM
MD
LG