Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

O delegație a ambasadorilor care participă la negocierile în formatul 5+2 pentru reglementarea transnistreană călătorește astăzi la Tiraspol pentru a discuta cu liderul transnistrean, Evgheni Șevciuk, după întrevederi avute ieri cu liderii de la Chișinău.

Ministrul de externe, Iurie Leancă vizitează astăzi Italia, unde se va întâlni cu omologul său italian,Giulio Terzi di Sant Agata. Leancă merge la Roma după o vizită în Croația unde a semnat, marți, un accord interguvernamental privind Parteneriatul European.

Comisiile permanente al Parlamentului se întrunesc astăzi pentru a pregăti ședințele plenare de săptămână aceasta ale forului legislativ.

La Londra, premierul David Cameron se întâlnește în această seară cu cancelara germană, Angela Merkel, care se va afla în cursul zilei la Bruxelles pentru discuții cu președintele Parlamentului European, Martin Schulz.


Comisia Europeană va da publicității astăzi prognoza economică de toamnă pentru 2012-2014 despre Produsul Intern Brut, inflație, șomaj și finanțele publice.

Parlamentul Greciei urmează să supună votului pachetul de austeritate propus de premierul Antonis Samaras, care prevede reducerea deficitului cu 13,5 miliarde de euro din tăierea cheltuielilor și mărirea taxelor. În paralel, continuă pentru a doua zi greva sindicaliștilor care a afectat transportul, serviciile medicale și altele.

La Praga, camera inferioară a Parlamentului ceh urmează să supună votului o propunere controversată de mărire a taxelor, care reprezintă și un vot de încredere în guvern.

Premierul rus, Dmitri Medvedev se află astăzi în vizită în Vietnam.

Andora preia astăzi președinția comitetului de miniștri ai Consiliului Europei.
Previous Next

XS
SM
MD
LG