Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


La Chisinau îşi continuă vizita de evaluare delegaţia Fondului Monetar internaţional. Ea este condusă de Nikolai Gueorguiev şi va analiza cu oficialităţile moldovene politicile macroeconomice de viitor şi evoluţiile din acest an.

O delegatie a Moldovei va participa la Praga, începind de astazi, la lucrarile Adunării parlamentare a Alianţei Nord Atlantice. Din delegaţia parlamentarilor moldoveni face parte si liderul liberalilor Mihai Ghimpu. Adunarea Parlamentară a NATO se desfăşoară pînă luni şi Radio Europa Liberă va relata de la discutiile legate de proiectele comune ale Alianţei şi ale ţărilor partenere, aşa cum este Moldova. La reuniunea de la Praga se va afla si secretrarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen.

Tot în străinătate este si vicepreşedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc. El se află la Roma, unde are prevăzute întîlniri cu parlamentari, cu moldoveni din diaspora şi cu preşedintele Comisiei pentru afaceri extren si emigratie din Senatul Italiei.

Pe plan internaţional, astazi in Europa este ziua internaţională împotriva fascismului şi anti-semitismului.

Preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici se află in Cipru, la Nicosia, cel al Serbiei, Tomislav Nikolici, la Atena.

Si tot la capitolul vizite, sa notam ca patriarhul Rusiei, Kiril, se va afla de astazi şi pînă pe 15 noiembrie la Ierusalim, in Israel.
Previous Next

XS
SM
MD
LG