Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


La Chișinău continuă vizita de evaluare o misiune a FMI condusă de Nikolai Gueorguiev. În afară de evaluarea programelor vechi prin care Moldova a împrumutat peste jumătate de miliard de dolari de la FMI în ultimii trei ani, misiunea examinează legea bugetului pe 2013, considerând că așteptarea de creștere de 5% este prea optimistă, din moment ce anul acest economia Moldovei stagnează, cu o creștere de doar câteva zecimi peste zero.

La Leușeni, pe malul Prutului, se va lansa un proiect de monitorizare a apelor de suprafaţă şi protecţie împotriva inundaţiilor.

La Bruxelles, are loc astăzi Consiliul de Afaceri Externe al Uniunii Europene.

La Strasbourg își începe o nouă sesiune Parlamentul European.

Președintele Statelor Unite, Barack Obama, vizitează astăzi Myanmarul, fiind prima vizită a unui președinte american în fosta dictatură militară, care a început o serie de reforme democratice. Turneul lui Obama prin Asia de Sud Est, care include alte două țări, este prima sa călătorie peste hotare de când a fost reales președinte la 6 noiembrie și subliniază orientarea către zona Pacificului a politicii externe americane.

La Havana, în Cuba, urmează să se întâlnească negociatorii guvernului columbian și cei ai rebelilor de stânga din Forțele Armate Revoluționare ale Columbiei.

La Ottawa, ambasadorul canadian în Statele Unite și cel american în Canada vor vorbi la o conferință despre starea relațiilor bilaterale.
  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

Previous Next

XS
SM
MD
LG