Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Procuratura generală promite pentru astăzi dezvăluiri despre rețelele de estorcare de bani din închisori, la o conferință de presă numită: „Deținuți forțați să susțină financiar organizații criminale”.

Delegația UE și reprezentanța ONU din Moldova analizează rolul medicilor moldoveni în descoperirea cazurilor de tortură.

Președintele Academiei de Științe, Gheorghe Duca, va susține o conferință de presă despre importanța instituției pe care o conduce pe fondul disputelor stârnite de decizia guvernului de a-i reduce finanțarea.

La Bruxelles vor avea astăzi loc ședințele unor consilii de cooperare între Uniunea Europeană și Armenia și Azerbaidjan, două țări cuprinse ca și Republica Moldova în programul „Parteneriatul estic”.

Tot la Bruxelles, la sediul instituțiilor europene, va fi aprinsă diseară o inimă de neon în memoria fostului dizident și fostului președinte al Cehoslovaciei și Cehiei, Vaclav Havel, de la a cărui moarte de împlinește un an mâine, 18 decembrie. Havel era cunoscut pentru altele pentru că adăuga o inimoară ori de câte ori se semna – desigur, cu excepția documentelor de stat.

Tunisienii vor marca astăzi a doua aniversare a autoimolării comerciantului stradal Mohamed Bouazizi, în semn de protest față de hărțuielile la care l-ar fi supus autoritățile municipale – un gest disperat care a declanșat revoltele de stradă soldate cu alungarea președintelui țării, considerate începutul așa-numitei „primăveri arabe”.
  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

Previous Next

XS
SM
MD
LG