Linkuri accesibilitate

Retrospective 2012 - Recomandări muzicale cu Lucian Ștefănescu (II)


Poetrip.
Poetrip.

Muzica psihedelică „e în toate. În cele sînt și-n cele ce mâine vor râde la soare”.


La microfon Lucian Ștefănescu, bine v-am găsit la partea a doua a recomandărilor Europei Libere pentru aparițiile muzicale ale lui 2012 în genurile electronica, digital-pop, electro, dubstep și world, începem programul cu „One God Dub”, de pe albumul „Desert Phase Remixed” al lui Kaya Project, unul din multe proiecte ale muzicianului londonez Seb Taylor, pe care l-ați ascultat și în prima parte a acestui program

Urmează o piesă cu totul inedită și foarte recentă, lansată, atenție, pe Facebook cu doar cîteva zile înainte de Crăciun. Piesa se numește „Așa ceva”, și aparține unei trupe foarte dragi mie de la Tîrgu-Jiu.

Oana Maria Zaharia, voce, clape, Ștefan Bo, ghitară, Andrei Grigore, bas, Daniel Prundeanu, tobe, fac împreună colectivul muzical Poetrip, un grup eminamente underground care cîntă în diverse cluburi mai mult sau mai puțin selecte din București.

O mențiune specială pentru omul care a mixat acest cîntec - Mihai Mihalcea, și multe mulțumiri celor de la Poetrip pentru permisiunea de a difuza această melodie la Radio Europa Liberă.

În continuare, o trupă din Cehia despre care am mai vorbit dela acest microfon, DVA, din Cehia, cu piesa Juchu de pe albumul Botanicula, care e coloana sonoră de la jocul pe computer cu același nume

La microfon Lucian Ștefănescu, vă reamintesc că ascultați recomandările Europei Libere pentru aparițiile muzicale ale lui 2012 în genurile electronica, digital-pop, electro, dubstep și world, continuăm cu „God's Retina”, de pe albumul Retina al formației Mmpsuf din Vilnius, Lituania.



O rupere de ritm acum: Falta de Ar, în intepretarea lui CéU din Brazilia, de pe albumul „Caravana Seria Bloom”, urmată de „Yuri's Porthole”, cu trupa franceză Zenzile.

Am încheiat acest program cu „Knot Blue”, de pe albumul „Hello Skinny” al bateristului britanic Tom Skinner. Lucian Ștefănescu vă mulțumește pentru atenție, și vă urează la mulți ani! Aici e Radio Europa Liberă!
  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG