Linkuri accesibilitate

Madeleine Peyroux


Cea mai intimă manieră de a cânta.


S-a născut la Atena, statul american Georgia, a crescut între Brooklyn, Carolina de Sud și Paris, și aici, în „orașul luminilor”, si-a descoperit vocea.

Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:05:57 0:00
Link direct




O cheamă Madeleine Peyroux, și și-a petrecut adolescența cântând pe străzile Europei cu o trupă numită The Lost Wondering Blues & Jazz Band.



În 1996 debutează cu albumul „Dreamland”, salutat cu o avalanță de cronici entuziaste.

Unii au comparat-o cu regretata Billie Holiday, alții au spus că interpreteaza atît de convingător melodii clasice de Billie Holiday, Bessie Smith sau Betsy Cline, încît aceste cintece par scrise de ea însăși.

Apoi, după 7 ani, o perioadă neobișnuit de lungă între un debut și urmarea acestuia, apare albumul „Careless Love”, urmat în 2006 de „Half The Perfect World”.

Acesta din urmă conține cântece de dragoste despre care Madeleine Peyroux spune ca vin dintr-un loc extrem de personal, iar asta i-a permis să le cânte în cea mai intimă dintre maniere.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Pe aceeași temă

Previous Next

XS
SM
MD
LG