Linkuri accesibilitate

Parlamentul de la Chișinău și „drama la vânătoarea domnească”, președintele OSCE în Moldova, sesiunea plenară a Consiliului Europei


Astăzi în Moldova și în lume.



Parlamentul de la Chișinău se reuneşte în şedinţă extraordinară pentru a discuta crearea unei comisii speciale care să ancheteze „drama la vânătoarea domnească”.

Ministrul de externe ucrainean Leonid Kojara este aşteptat la Chişinău. Ucraina deţine în acest moment preşedinţia Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa.

Potrivit misiunii OSCE în Moldova, Kojara se va întâlni cu preşedintele Nicolae Timofti, cu premierul Vlad Filat, cu viceprim-ministrul pentru reintegrare, Eugen Carpov, şi cu ministrul de externe Iurie Leancă.

Marţi, Preşedintele în exerciţiu al OSCE va pleca la Tiraspol unde se va întîlni cu liderul transnistrean, Evgheni Şevciuk, şi cu principalul negociator din partea Transnistriei, Nina Ştanski.


La Washington are loc inaugurarea oficială a preşedintelui Barack Obama care în noiembrie 2012 a câştigat un nou mandat de patru ani. Cel mai aşteptat este discursul preşedintelui în faţa clădirii Capitolului, sediul legislativului american.

Începe sesiunea plenară a Consiliului Europei la care vor fi discutate, între altele, situaţia din Georgia, Kosovo şi Rusia. La Bruxelles are loc reuniunea comisiei pentru politică externă a Parlamentului European în timp ce la Geneva începe şedinţa Consiliului ONU pentru Drepturile Omului.

În Armenia se lansează campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din februarie.
  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

Previous Next

XS
SM
MD
LG