Linkuri accesibilitate

„Zece episoade din războiul presei contra presei” (Timpul)


„Atenţie! Bani falşi greu de depistat” (Adevărul).


Voi începe cu editorialul lui Constantin Tănase din ziarul Timpul de astăzi, intitulat: „Zece episoade din războiul presei contra presei”. Aici, autorul descrie în amănunte si nu fără oarecare dezgust, dar si durere reperele teribilei relații a politicului moldovenesc cu presa. Desprind doar o întrebare din acest editorial: „de ce după căderea regimului comunist în 2009 presa noastră nu a devenit mai deontologică, mai liberă, mai independentă, mai ferită de păcatul picării în partizanat politic?”. Niste posibile răspunsuri la această întrebare le găsiți în Timpul de astăzi.

Tot acolo, într-ul alt text al aceluiasi autor, se vorbeste despre pasii concreți de armonizare a legislației regiunii separatiste din Estul Republicii Moldova cu cea a Federației Ruse. Si iarăsi o intrebare, retorică de data aceasta, de ce autoritățile de la Chisinău întârzie cu o reacție față de acest proces?

Publicaţia Adevărul dedică o pagină de ziar procesului de „schimbare la faţă” a trenurilor sovietice din dotarea Căilor ferate moldoveneşti. Andrei Rizescu a fost la Paşcani, în România, acolo unde sunt reutilate locomotivele şi vagoanele conform unor standarte europene. Cât de temeinică şi durabilă va fi această modernizare, rămâne însă de văzut.

Într-un alt articol, Adevărul sună alarma: „Atenţie! Bani falşi greu de depistat”. Potrivit Ministerului de Interne, numărul cazurilor de falsificare a banilor s-a dublat în ultimul an, criminalii recurgând la nişte metode de falsificare tot mai sofisticate. Mai multe detalii, în Adevărul de astăzi.
XS
SM
MD
LG