Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



In agenda zilei din Moldova, selectam doar citeva puncte: o conferinţă intitulată „Noi creăm viitorul acasă”, despre cum pot moldovenii profita de programele Uniunii Europene din programul pilot menit să încurajeze folosirea eficientă a resurselor şi experienţei moldovenilor plecaţi în străinătate, aici in Moldova, odata ce aceştia s-ar întoarce. La aceasta conferinţă, unde vor fi prezentate istorii de succes, vor fi prezenți şi reprezentantul Uniunii Europene la Chisinau, Dirk Schuebel şi Valeriu Lazăr ministrul economiei.

Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, îşi continuă vizita în Franţa, iar ministrul de externe, Iurie Leancă, este in Lituania, unde are programate convorbiri cu omogul său de la Vilnius. Lituania va prelua preşedinţia prin rotaţie a Uniunii Europene în luna iulie, o circumstanţă pe care Moldova mizează mult în drumul ei către Uniunea Europeană.

Si tot din agenda zilei la Biblioteca Nationala pentru Copii „Ion Creangă”, ambasadorul Chinei comuniste şi directorul Institutului Confucius de la ULIM, vor vorbi despre semnificaţia Anului Nou Chinezesc, an care începe pe 10 februarie, duminică.

Din agenda internaţională cel mai important eveniment al zilei este reuniunea la vîrf, de la Bruxelles, a celor 27 de ţări ale Uniunii Europene, reuniune la care trebuie să se ajungă la o înţelegere în ceea ce priveşte bugetul Uniunii între 2014 si 2020. Poziţiile ţărilor membre ale Uniunii sunt dificil de armonizat într-un subiect atit de complicat în aceasta perioada de criză…

Preşedintele Serbiei, Tomislav Nikolici, va fi şi astazi la Baku, in Azerbaijan, iar comisarul Uniunii Europene pentru extindere şi bună vecinătate Stefan Fuele este la Kiev.
Previous Next

XS
SM
MD
LG