Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.La Chișinău continuă agitaţia în Alianţa pentru Integrare Europeană, după ce Partidul Democrat a avertizat că va iniţia sau se va alătura unei moţiuni de cenzură, dacă premierul Vlad Filat nu demisionează.

Institutul Muncii organizează o masă rotundă cu tema „Protecția social-economică a femeilor în atenția sindicatelor”.

La Chişinău va avea loc şi reuniunea Comitetului de Coordonare al proiectului „Guvernarea calității aerului pentru țările din Europa de Est”, iniţiat de Uniunea Europeană. Vor fi discutate rezultatele activităților din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova, Federația Rusă și Ucraina, precum și planul de lucru pentru anul 2013.

Pe agenda internaţională, la Berlin, cancelara Angela Merkel îi primeşte pe miniştrii de externe american şi rus, secretarul de stat John Kerry şi omologul acestuia Serghei Lavrov.

La Bruxelles, comisarul pentru extindere Stefan Fulle se întâlneşte cu fostul preşedinte al Serbiei, Boris Tadic, în acest moment preşedinte de onoare al Partidului Democrat.

La Geneva continuă reuniunea conducerii Organizaţiei Mondiale a Comerţului.

Preşedintele Franţei, François Hollande, se pregăteşte pentru prima sa vizită în Rusia, unde se va întâlni cu preşedintele Vladimir Putin.
  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am începutu să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

Previous Next

XS
SM
MD
LG