Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.Deputații din fracțiunea parlamentară liberal-democrat urmează să se întâlnească astăzi cu președintele Nicolae Timofti în cadrul consultărilor pentru rezolvarea crizei de guvern.

Președintele Barack Obama începe o vizită în Israel și în teritoriile palestiniene, prima de când conduce Statele Unite. Întârzierea neobișnuită pentru un președinte american, dată fiind importanța specială a Israelului în politica externă americană, a fost criticată de mulți adversari politici ai lui Obama.

În Cipru, băncile vor fi închise în mod excepțional și astăzi, deși e zi lucrătoare, pentru a împiedica cetățenii să-și retragă banii ca să evite plata unei taxe menită să salveze de la faliment sistemul bancar. Ciprioții se confruntă cu riscul de a-și vedea câteva procente din depuneri confiscate de stat ca parte dintr-un efort de evitare a intrării în faliment.

Criza din Cipru și din toată zona euro va fi probabil un subiect important în audierea de astăzi în Parlamentul European a lui Olli Rehn, comisarul european pentru economie și afaceri monetare. Va fi de asemenea prima confruntare frontală între europarlamentari și Comisie de când Parlamentul European a respins proiectul de buget multianual al UE.

Tot astăzi, la Bruxelles ar urma să continue discuțiile dintre premierii din Serbia și Kosovo, desfășurate cu medierea UE.
  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

Previous Next

XS
SM
MD
LG