Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Agenda zilei moldovenesti nu este prea incărcată. Incepind de astazi, in regiunea transnistreană sunt reluate inrolările, si vom reveni imediat la acest subiect cu interviul dimineţii.

Ceva mai multa activitate este anunţată la primăria capitalei, unde se va vorbi despre educaţie si unde va avea loc şedinţa operativă de dimineaţă.

Altfel sunt de aşteptat intrevederi - mai mult sau mai putin furtunoase - si mai mult sau mai putin oficiale, ca si declaratii din partea liderilor celor trei partide care formează Alianţa pentru Integrare Europeană. Cum se ştie, la sfîrşitul săptaminii trecute, preşedintele Nicolae Timofti a cerut celor trei lideri – Vlad Filat, Marian Lupu si Mihai Ghimpu să ajungă la o întelegere pînă la sfîrşitul acesteu săptamini, ca să poată numi un premier si să fie deblocată actuala criză politică. Mesajele din Occident au fost fără echivoc: instabilitatea politică de la Chisinau nu poate ajuta in nici un fel in acest moment relaţia sa cu Uniunea Europeană şi nici cu institutiile financiare internaţionale.

Pe plan international, atenţia va fi şi astazi concentrată asupra situaţiei din peninsula coreeană, unde retorica belicoasă a Fenianului a atras un răspuns ferm din partea Statelor Unite. Ele sunt pregătite să facă faţă tuturor provocărilor sis ă îi apere pe aliaţii lor din regiune.

In Europa, unde in majoritatea ţărilor Occidentale este a doua zi de Paşti şi zi liberă, îngrijorările continua să fie legate de instabilitatea politică din Italia si de cea financiară din Cipru.

Ministrul georgian de externe, Maya Panjikidze, se va afla astazi in Portugalia.
Previous Next

XS
SM
MD
LG