Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



O şedinţă de guvern astazi la prinz, prezidată de premierul desemnat Vlad Filat, pare sa fie evenimentul politic al zilei de la Chisinau.

Asociaţia Presei Libere organizează o conferinţă de presă despre stadiul reformelor la compania Teleradio Moldova.

Preşedinteşe Comisiei de politică externă al Moldovei, deputatul Igor Corman se va afla astazi si miine la Strasbourg unde participă la reuniunea biroului Adunării Parlamentare EURO nest. Igor Corman este vicepreşedintele Adunării Parlamentare EuroNest, care este o structură ce face parte din Programul Uniunii Europene al parteneriatului Estic.

Pe plan internaţional, doua sunt regiunile către care se concentrează atenţia lumii astazi: urmarile cutremurului devastator din Iran, Pakistan şi care s-a resimţit şi în India şi ancheta legată de atacul cu bombe de la Boston, de la maratonul de acum doua zile.

Tot astazi are loc la Londra înmormîntarea fostului premier britanic conservator Margret Thatcher, ceremonie la care va lua parte si regina Angliei, Elisabeta.

In Rusia, la Kirov începe procesul intentat activistului opoziţiei Alexei Navalnîi. Intr-un recent interviu cu agenţia Reuters, activistul spunea că se aşteaptă să primească un verdict de vinovat: „Sunt absolut sigur că procesul se va termina cu verdictul de vinovat. Au şi fost publicate citeva date interesante despre judecatorul care imi va judeca procesul. Din 130 de cazuri nu a achitat nici unul.” Și Navalnîi explica în continuare:
„Înţeleg perfect că eu lupt impotriva celor care fură miliarde. Si ei sunt la putere în această ţară mare. Si înţeleg perfect că aceşti oameni vor lupta pentru a-şi mentine dreptul să fure în continuare milioarde şi nu vor ceda aşa usor.” Alexei Navalnîi l-a acuzat, în interviul cu agenţia Reuter pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, că el, personal, va dicta verdicul împotriva sa judecătorilor, aşa cum s-a intimplat, spune Nabalnîi şi în cazul Hodorkovski si Pussy Riot.

Pe plan cultural, la Praga începe Festivalul internaţional al scriitorilor, la care anul acesta invitat de onoare este laureatul premiului Nobel pentru literatura din 2006, Orhan Pamuk.

Iar la New York începe Festivalul International de Film Tribeca…
Previous Next

XS
SM
MD
LG