Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



Premierul interimar, Iurie Leancă, tot el ministru de externe în exercițiu, va participa astăzi la Consiliul ministerial al Parteneriatului Estic și țărilor din grupul Visegrad. Reuniunea de două zile are loc la Cracovia, în Polonia. Oficialul moldovean va avea ocazia să se întâlnească între alții cu șefa politicii externe și de securitate europene, Catherine Ashton si comisarul european pentru extindere, Stefan Füle.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon, își continuă astăzi pentru a doua zi o vizită de patru zile la Moscova.

La München își încheie lucrările un summit economic de două zile întitulat „Relansarea Europei”.

La Sarajevo are loc a patra Conferință Internațională de Investiții în Bosnia și Herțegovina.

În lume este marcată astăzi Ziua Internațională a Telecomunicațiilor și a Societății Informaționale, precum și Ziua Internațională Împotriva Homofobiei.
  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG