Născut la 3 august, 1952 satul Cuizăuca, raionul Rezina. A facut studii la Universitatea de stat din Moldova, facultatea de jurnalism. Fost președinte la Uniunea Jurnaliștilor din Moldova.În 1991 i-au fost acordate medalia „Om Emerit” si titlul de „Jurnalist emerit al RM”, iar in 2002 a fost distins cu Ordinul României „Pentru Merit”, grad de comandor, pentru contribuții la integrarea economică și culturală dintre Romania și Republica Moldova. În 2009 a fost decorat cu Ordinul Republicii. În actualul parlament a ajuns deputat pe lista Partidului Liberal.
Luni
Începe o săptămână plină de evenimente şi multă muncă. Fracţiunea Partidului Liberal, prin reprezentanţii ei, Ion Hadârcă, Ana Guţu şi Oleg Bodrug, este antrenată în negocierile pentru formarea unei noi majorităţi de guvernare împreună cu PLD şi PD. Se pare că după pierderile considerabile de imagine cauzate de atacurile reciproce cu aplicarea de ambele părţi a ciomagului comunist, cele două foste, şi, probabil, viitoare partenere, sunt dispuse să conlucreze. Negocierile au loc în lipsa liderilor fostei alianţe, tustrei retraşi sub cota zero, deci într-o atmosferă calmă, deşi încordarea şi atitudinea circumspectă se mai simte. Păcat că astfel de discuţii nu au avut loc până la 13 februarie, pentru a evita destabilizarea politică şi instituţională a Republicii Moldova şi intrarea ei întro profundă şi periculoasă criză.
Dis-de-dimineaţă ne-am întâlnit în Fracţiune pentru a discuta rezultatele întâlnirilor avute duminică la Soroca, Făleşti, Râşcani şi Glodeni cu organizaţiile locale ale Partidului Liberal. Ele s-au dovedit a fi deosebit de fructuoase prin faptul că ne-am informat reciproc din prima sursă. Concluzia comună: reformarea PL este un imperativ care va aduce beneficii atât Partidului Liberal, cât şi Republicii Moldova. Avem nevoie de o clasă politică organizată pe principii democratice europene, nu în formă de SRL-uri politice sau comandouri de asalt a celor trei puteri din stat, aşa cum se prezintă ele astăzi.
După amiază, noi, cei şapte deputaţi ai Consiliului de Reformare, am avut o întrevedere cu Dirk Schuebel, şeful delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova. Am găsit la oficialul european confirmarea gestului liberalilor reformatori de a iniţia procesul de reformare a clasei politice şi de a susţine un nou guvern pro-european care să asigure atingerea obiectivelor importante şi vitale pentru independenţa Republicii Moldova, preconizate în toamnă la Vilnius.
Marţi
La ora 9 am fost invitat să particip la o emisiune de dezbateri pe teme politice actuale la Radioul Public. Am discutat pe cine şi cât avantajează mai mult hotărârile Curţii Constituţionale. Intervenţiile telefonice ale radioascultătorilor ne-au adus la tema care îi interesează, şi anume: când politicienii vor înceta răzmeriţa dintre ei şi se vor apuca să rezolve problemele de moment şi de perspectivă ale statului. Când va fi instalată o stabilitate ca în prim-planul parlamentului şi guvernului să fie puse reformele economice şi sociale?
După amiază ne-am deplasat mai mulţi colegi la Cantemir. Liberalii de acolo ne-au întâmpinat cu mult interes şi s-a legat cu ei o dezbatere sinceră şi deschisă. Nu au lipsit critici, s-au rostit şi cuvinte mai dure, dar până la urmă toată lumea a fost de acord că Partidul Liberal, ca expresie a Mişcării de Eliberare Naţională are nevoie de o schimbare la faţă şi de o modernizare a lui în toate aspectele. Iar asta se poate face numai în cadrul unui congres extraordinar.
Nedumerire au trezit acţiunile unor lideri locali de partid care au încercat să intimideze participarea la întâlnire a primarilor şi consilierilor. Probabil la o comandă din centru. Este posibil oare, s-au întrebat ei, ca în Partidul Liberal cineva să se teamă de dezbateri libere, fie şi pe teme interne de partid, de discuţii, de dialog, să obstrucţioneze exprimarea altor opinii?
Miercuri
După şedinţa Comisiei Securitate Naţională, Apărare şi Ordine publică mai multe instituţii de media m-au contactat să mă întrebe ce e cu Crucea Mântuirii Neamului Românesc de la Nisporeni, dacă este adevărat că şi-a schimbat denumirea sau nu. Am rămas nedumerit de întrebare. Or, atunci când mii de oameni au fost chemaţi de radio Vocea Basarabiei să fie ctitori şi să susţină cu bani construcţia, atunci când a fost inaugurat, la 28 august 2011, monumentul a fost sfinţit de către Înalt Prea Sfinţiţii Teofan, Mitropolitul Moldovei şi al Bucovinei şi Petru, Mitropolitul Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, asistaţi de un sobor de preoţi de pe ambele maluri ale Prutului cu numele, Crucea Mântuirii Neamului Românesc. Evenimentul a fost binecuvântat de Prea Fericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Ar fi o blasfemie ca cineva, din raţiuni necunoscute de noi, să încerce acum să îi schimbe numele de botez. Comunitatea oraşului Nisporeni, reprezentată de consiliul local şi de primărie, cărora de la bun început le-a fost predestinat să ia în custodie monumentul pentru îngrijire veşnică, ar trebui să lămurească şi să îndrepte lucrurile.
Joi
Şedinţa în plen a Parlamentului s-a desfăşurat searbăd şi monoton. Guvernul interimar, ca un organism fără de mâini şi fără de picioare, nu poate furniza legislativului proiecte de legi. Cu cât durează formarea noului guvern, cu atât criza erodează temeliile statului, atrofiază instituţiile lui fundamentale. Primul care suferă în urma acestei situaţii este cetăţeanul, iar cel care pierde mai mult - este interesul naţional. Pentru când să aşteptăm în Republica Moldova o clasă politică naţională şi responsabilă, dacă ea se opune din toate puterile reformării şi modernizării?
Vineri
După vizita din ajun la colegii liberali din Rezina, am rămas profund marcat de o stare de lucruri. Nu de atitudinea oamenilor faţă de noi, este vorba: ei au susţinut ideea convocării unui congres extraordinar şi de reformare a partidului. Este vorba de starea drumului Orhei-Rezina, care de pe la jumătate este aproape impracticabil. Mi-am amintit cu acest prilej şi de drumul care duce spre Soroca şi de alte drumuri asemănătoare. Câte sunt de făcut pe această palmă de pământ, unde oamenii plătesc impozite, trimit miliarde-remitenţe de peste hotare, cresc şi adună roade? Cât costă, mă întreb, politicianismul steril al unor lideri de partide care în lupte mici şi înfundaţi în nimicuri uită că oamenii aşteaptă de la ei să guverneze.