Linkuri accesibilitate

Activiștii gay de la Kiev sînt deciși să organizeze astăzi un marș în oraș...


Demonstrație împotriva homofobiei, Kiev, 18 mai 2013.
Demonstrație împotriva homofobiei, Kiev, 18 mai 2013.

... în ciuda interdicției impuse de autoritățile locale.




Purtătoarea de cuvânt a comitetului de organizare a KievPride 2013 Olena Semenova a declarat vineri Europei Libere că apărărătorii drepturilor comunității gay au un plan alternativ, și că evenimentul va avea oricum loc.

Joi, un tribunal de la Kiev a aprobat o solicitare a autorităților din capitala Ucrainei de a interzice organizarea marșului.

Autoritățile au explicat că marșul comunității gay ar deranja celebrarea anuală a Zilei orașului Kiev, care va avea loc în aceeași zi.

Curtea a spus la rîndul ei că KievPride ar putea declanșa violențe.

Anul trecut, organizatorii parăzii gay au fost nevoiți să suspende evenimentul în ultimul moment, după ce grupuri de skinheads s-au adunat să protesteze la locul unde trebuia să se desfășoare parada.

Deși Ucraina a decriminalizat homosexualitatea la începutul anilor '90, ostilitatea față de lezbiene și față de gay este ridicată în această țară, așa cum este și în alte state din fosta Uniune Sovietică.

Vom reveni.
  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

XS
SM
MD
LG