Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


La Chișinău se află în vizită o misiune transpartinică a Parlamentului European, pentru a încerca să contribuie la încheierea crizei politice moldovene cu alegerea unui nou guvern pro-european. Conservatorul polonez Jacek Protasiewicz și social-democratul ceh Libor Roucek se vor întâlni astăzi cu reprezentanții fostei Alianțe pentru Integrarea Europeană și premierul desemnat, liberal-democratul Iurie Leancă.

La Chișinău începe o conferință internațională de cinci zile despre reforma administrației locale, organizată de Comisia Europeană, Serviciul European de Acţiune Externă și Ministerul ceh de externe.

Un grup de organizații neguvernamentale pentru drepturile minorităților și episcopul Mitropoliei Moldovei de Bălţi şi Făleşti, Markel, organizează astăzi două conferințe de presă rivale la Chișinău. Conferințele la răstimp de o oră una de cealaltă sunt găzduite de agenția de știri IPN.

La Bruxelles își începe astăzi lucrările o reuniune de două zile a miniștrilor europeni de externe.

La Geneva încep lucrările Conferinței pentru Dezarmare sub egida ONU. Conferința care va dura aproape o lună, sub președinția rotativă a Iranului, este boicotată de Statele Unite care spun că exercitarea președinției de către Iran este contrară scopurilor conferinței.

La Tokyo își începe, astăzi, o vizită de patru zile premierul Indiei, Manmohan Singh.
  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

Previous Next

XS
SM
MD
LG