Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Ambasada americană organizează o masă rotunda la Chișinău despre bunele practici din Statele Unite în domeniul eticii funcţionarilor publici, soluţionării conflictelor de interese şi declarării veniturilor şi proprietăţilor. La masa rotundă cu oficialii moldoveni, care începe astăzi, va lua parte și un înalt demnitar american, Don Fox, de la Oficiul de Etică Guvernamentală.

Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova a anunțat că-și va prezenta public astăzi la Chișinău poziția exprimată la întrevederea cu o nouă misiune a Fondului Monetar Internaţional. Misiunea analizează în ce condiții poate fi reluat programul de colaborare cu Moldova, care a fost întrerupt astă primăvară din cauza neputinței guvernului moldovean de a-și îndeplini angajamentele

La Luxembourg se întâlnesc astăzi miniștrii europeni de externe la o reuniune de două zile, la care vor lua în discuție, între altele, Parteneriatul Estic și situația din Balcanii de Vest. Discuțiile vor pregăti summit-ul liderilor europeni de joi și vineri, la care se va decide, între altele, dacă Uniunea Europeană începe negocierile de aderare cu Serbia și cele de asociere cu Kosovo.

Tot la Luxembourg, în marginea reuniunii miniștrilor europeni de externe, se va desfășura astăzi Consiliul de Cooperare Uniunea Europeană – Ucraina. Vor fi examinate pregătirile de semnarea Acordului de asociere și liber schimb care poate avea loc la toamnă, dacă Ucraina elimină justiția selectivă.

La Strasbourg începe astăzi o sesiune a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Va fi examinată între altele începerea monitorizării Ungariei, unde guvernul de centru-dreapta este acuzat de limitarea libertăților democratice. Va mai avea loc o dezbatere pe tema combaterii discriminării pe criteriul orientării sexuale în țările Consiliului Europei.

La Berlin va fi marcată împlinirea a 65 de ani de la începerea blocadei instituite de forțele comuniste. Tăierea legăturilor terestre și fluviale între Germania de Vest și Berlinul de Vest a dus la podul aerian organizat de Statele Unite pentru aprovizionarea berlinezilor din partea vestică.

Secretarul de Stat al Statelor Unite, John Kerry se va afla astăzi în India în cursul unui turneu în Orientul Mijlociu și Asia, care va dura până la 2 iulie și care ilustrează priorități ale politicii externe americane.
Previous Next

XS
SM
MD
LG