Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



La Luxemburg va avea loc astăzi, cu participarea comisarului european pentru extindere Stefan Fule, o nouă reuniune a Consiliului de cooperare dintre UE și Republica Moldova.

La Chișinău Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei va face precizări despre apropiata lansare a serviciului de portabilitate a numerelor telefonice în reţelele mobile din Republica Moldova.

Centrul pentru Drepturilor Omului din Moldova, Centrul de Reabilitare a Victimelor Torturii Memoria, Asociaţia Promo-Lex vor ține o conferinţa de presă cu tema „Parteneriat pentru susţinerea victimelor torturii şi prevenirea torturii.”

Voluntarii Corpului Păcii celebrează aniversarea a 20 de ani de activitate în Moldova printr-un Tur al Moldovei. Echipa de la sud ajunge în satul Bobeica, Hâncești. La eveniment participă ambasadorul SUA în Moldova, William H. Moser.

Are loc conferinţa de bilanţ a proiectului „Consolidarea ONG-urilor locale prin intermediul parteneriatelor comunitare,” realizat cu susținerea Departamentului de Stat al Statelor Unite.

Secretarul de stat al Statelor Unite, John Kerry, își încheie vizita de două zile în India, parte a unui turneu diplomatic mai lung în Asia și Orientul Mijlociu. Următoarea destinație a lui Kerry va fi Arabia Saudită.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, vizitează astăzi capitala Finlandei, Helsinki.

La Geneva va avea loc sub egida ONU, timp de două zile, o nouă rundă de consultări ruso-georgiene pentru normalizarea relațiilor în urma conflictului armat din 2008.

Croația sărbătorește astăzi Ziua Statalității, adică 22 de ani de la ieșirea din Iugoslavia. Anul acesta sărbătoarea vine aproape în ajunul aderării efective a Croației la UE, de la 1 iulie.
  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

Previous Next

XS
SM
MD
LG