Linkuri accesibilitate

Acuzații aduse lui Dorin Chirtoacă și Mihai Ghimpu (Ziarul național)


PCRM și conferinţa de prezentare a Uniunii Vamale şi Spaţiului Economic Comun „Belarus-Kazahstan-Rusia” (kommersant.md).



Adevărul scrie despre situaţia de la întreprinderea municipală de asamblare a troleibuzelor. Drept prilej, pare să fi servit un control al Curţii de Conturi, care a descoperit numeroase nereguli la Regia Transport Electric Chişinău. Auditorii constată un management defectuos al întreprinderii care provoacă anual pierderi de milioane. Una dintre numeroasele probleme pare să fie şi existenţa unor rute de troleibuze extrem de neprofitabile. Astfel, de exemplu, în Chişinău există mai multe rute care câştigă câte 70 de lei de la o cursă dus-întors.

Ziarul Naţional scrie că „Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă și deputatul Mihai Ghimpu, sunt acuzați că pun la cale preluarea prin scheme frauduloase a Întreprinderii Municipale „Piața Centrală”, iar prejudiciul s-ar cifra la suma de 100 de milioane de lei.” Acuzaţiile vin din partea deputatul liberal-democrat, Maria Ciobanu, care a şi solicitat organelor abilitate să se autosesizeze și să deschidă o anchetă pe acest caz. Cei doi politicieni liberali nu au comentat deocamdată acuzaţiile care li se aduc.

Şi, din kommersant.md aflăm detalii despre proaspăt încheiata conferinţă de prezentare a Uniunii Vamale şi Spaţiului Economic Comun „Belarus-Kazahstan-Rusia”, eveniment organizat de ambasadele Rusiei, Belarusului şi consulatului kazah la Chişinău. Autorii articolului au aflat că evenimentul a fost posibil datorită insistenţelor unor reprezentanţi ai Partidului Comuniştilor din Republica Moldova. Principala concluzie a conferinţei a constat în faptul că o integrare paralelă în Uniunea Euroasiatică şi în cea Europeană nu este posibilă. Concluzia articolului din kommersant.md este: „Deocamdată, integrarea europeană a Republicii Moldova nu întâlneşte niciun fel de piedici, în afară de piedicile puse chiar de către cei care promovează această integrare”.
XS
SM
MD
LG