Linkuri accesibilitate

Zenzile


French Dub System.
Zenzile este un grup dub francez înființat în 1996 la Angers, în Franța, și al cărui nume e împrumutat de la un poet și activist sud-african care s-a opus apartheid-ului.

17 ani de carieră, şapte albume, cinci maxi-single, şi sute de concerte în întreaga lume.

În toți aceşti ani trupa a amestecat cu dexteritate aceleaşi influențe post-punk, folk, soft-rock, jazz dar în special dub, măsurate fiecare cu exactitate pentru a crea - atunci când s-au aflat într-un studio - albume unice, ceea ce vrea să spună că discurile acestei trupe nu seamănă absolut deloc unul cu altul.Am spus în special dub pentru că acest grup e probabil cel care a creat un subgen muzical cunoscut în lume sub numele de French Dub System.

În plus, textele melodiilor cîntate de Zenzile au elemente de critică politico-socială care spun mai ales povestea imigranților - în special de origine africană - de la marginea societăților din Europa occidentală.

Grupul are cinci membri permanenți, şi mai mulți cântăreți invitați, între care o amintim aici pe Jamika, autoarea partiturii vocale a piesei „Ain't Life Ironic?” de pe albumul „5 + 1 - Meet Cello”, lansat în 2004.
Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG