Linkuri accesibilitate

„Abia ieşiţi din BAC, intră în febra admiterii” (Adevărul, Ziarul național)


„Cum să reduci costurile energetice cu investiţii mici” (Adevărul).



Ziarul Naţional ne anunţă că de astăzi începe admiterea la universităţi. „Începând din acest an, candidaţii au dreptul să se înscrie la concursul de admitere la mai multe specialități și la mai multe instituții în același timp.” Aflăm, de asemenea şi că „În acest an, absolvenții pot să aplice și la noile specialități propuse de Guvern – managementul resurselor umane; servicii antiincendiare; istoria şi teoria artelor plastice; dramaturgie şi scenaristică; managementul artistic; securitatea frontierei; filmologie, producţie de film şi TV etc.”

„Abia ieşiţi din BAC, intră în febra admiterii”, este titlul din Adevărul dedicat aceluiaşi subiect. Virginia Dumitraş ne furnizează şi puţină statistică: 17.000 de absolvenţi de liceu îşi vor primi astăzi diplomele, pe care le vor depune, împreună cu alte acte, la comisiile de admitere din universităţi. Candidaţii se vor bate pentru 6.700 de locuri fără taxă în instituţiile din Republica Moldova, precum şi pentru cele 3.300 de locuri oferite de România în universităţile de acolo. În total, România oferă basarabenilor 5.500 de locuri de studii, pe lângă universităţi, 1.500 fiind destinate învăţământului preuniversitar şi 550 de burse pentru studiile de master.

Cum să reduci costurile energetice cu investiţii mici” aflăm din acelaşi ziar. Aviz, în special, întreprinderilor din Republica Moldova, care pot beneficia de un program finanţat de Uniunea Europeană care are drept scop micşorarea consumului de energie, ceea ce va duce, inevitabil la sporirea profiturilor. Drept exemplu, este citat cazul fabricii Ionel, care profitând de pe urma programului, a ajuns să consume cu 37% mai puţine gaze naturale, iar economiile la capitolul energie ridicându-se la cifra de 210.000 Euro.

Tot din Adevărul aflăm detalii despre noul film, al 24-lea, cu James Bond. Daniel Craig va juca şi de această dată rolul agentului 007, care va trebui să salveze Anglia de furia maleficului chimist Julius Gorner. Filmul va fi regizat de Sam Mendes, cel care a semnat regia şi la „Skyfall”, precedentul Bond, considerat, pe bună dreptate, cel mai reuşit film din istoria francizei. Este deja cunoscut şi titlul noii producţii – „Devil May Care”.
XS
SM
MD
LG