Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



La Viena, începe astăzi o nouă rundă de negocieri în formatul 5+2 pe tema conflictului transnistrean, care va dura 2 zile.

La Chişinău, Curtea Constituţională îşi va pronunţa astăzi decizia despre mărirea listei de activităţi incompatibile cu statutul de ales local. Instanţa a fost sesizată de deputatul Mihai Godea care spune că, după alegerile din 2011, numeroşi aleşi locali s-au pomenit în situaţia de a demisiona din funcţiile pe care le deţineau în administraţia locală fără să fi ştiut din timp că vor fi obligaţi să facă asta.

Asociația pentru Democrație Participativă, ADEPT, lansează la Chişinău un studiu despre folosirea fondului de rezervă al guvernului. Mărimea acestui fond este aprobată anual de către parlament, dar destinaţia banilor şi felul cum sunt cheltuiţi sunt lăsate la discreţia guvernului.

Premierul italian, Enrico Letta se află astăzi la Londra. Între altele, va rosti un discurs la Asociaţia de politică externă, Chatham House.

Preşedintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Suma Chakrabarti, se află în Georgia, parte a unui turneu prin Caucazul de Sud, care a început în Azerbaidjan şi se va încheia în Armenia.

Preşedintele belorus, Alexandr Lukaşenko îşi continuă pentru a doua zi o vizită de trei zile în China.
  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

Previous Next

XS
SM
MD
LG