Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.La Viena, începe astăzi o nouă rundă de negocieri în formatul 5+2 pe tema conflictului transnistrean, care va dura 2 zile.

La Chişinău, Curtea Constituţională îşi va pronunţa astăzi decizia despre mărirea listei de activităţi incompatibile cu statutul de ales local. Instanţa a fost sesizată de deputatul Mihai Godea care spune că, după alegerile din 2011, numeroşi aleşi locali s-au pomenit în situaţia de a demisiona din funcţiile pe care le deţineau în administraţia locală fără să fi ştiut din timp că vor fi obligaţi să facă asta.

Asociația pentru Democrație Participativă, ADEPT, lansează la Chişinău un studiu despre folosirea fondului de rezervă al guvernului. Mărimea acestui fond este aprobată anual de către parlament, dar destinaţia banilor şi felul cum sunt cheltuiţi sunt lăsate la discreţia guvernului.

Premierul italian, Enrico Letta se află astăzi la Londra. Între altele, va rosti un discurs la Asociaţia de politică externă, Chatham House.

Preşedintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Suma Chakrabarti, se află în Georgia, parte a unui turneu prin Caucazul de Sud, care a început în Azerbaidjan şi se va încheia în Armenia.

Preşedintele belorus, Alexandr Lukaşenko îşi continuă pentru a doua zi o vizită de trei zile în China.
Previous Next

XS
SM
MD
LG