Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate.La Kiev se marchează împlinirea a 1025 de ani de la creştinarea Rusiei Kievene – ceremonii care-i aduc în capitala Ucrainei pe preşedintele rus Vladimir Putin, dar şi pe Nicolae Timofti. Președintele Timofti nu are programate discuţii bilaterale pe marginea acestui eveniment, dar purtătorul său de cuvânt a declarat Europei Libere că altfel de întâlniri nu sunt excluse.

Patriarhul Kiril al Rusiei se va afla la Minsk.

Consiliul de securitate ONU organizează o întâlnire informală cu reprezentanţii opoziţiei din Siria, reuniţi în Consiliul Naţional Sirian.

Şi se împlinesc 60 de ani de la izbucnirea revoluţiei din Cuba, condusă de Fidel Castro.
  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

XS
SM
MD
LG