Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



Iată câteva repere din agenda vieții publice moldovene pentru astăzi, 30 iulie: la ora 9 se întrunește la Chișinău Consiliul Superior al Magistraturii. Curtea de Apel Chișinău examinează un dosar legat de fostul ziar guvernamental „Moldova Suverană”.

Centrul Genderdoc-M, singura organizație moldoveană de apărare a drepturilor minorităților sexuale, organizează în capitală un training despre „Stereotipuri și prejudecăți”.

Socialiștii își continuă campania de strângere de semnături pentru organizarea unui referendum de demitere a primarului capitalei, liberalul Dorin Chirtoacă. Astăzi vor fi de serviciu la corturile ridicate în acest scop șeful socialiștilor, Igor Dodon, și un fruntaș al partidului, Ion Ceban.

La baza de odihnă Romanița, de la Vadul lui Vodă, misiunea OSCE în Republica Moldova și fundația Winrock Moldova organizează o școală de vară pentru dezvoltarea capacităților de lider.

Ministrul de externe al Republicii Moldova, Natalia Gherman, se află în vizită în Germania, una din țările cu un cuvânt greu de spus în privința multor chestiuni europene, inclusiv relațiile cu vecinii și posibila continuare a extinderii UE.

La Washingon ar putea continua astăzi primele discuții de pace din ultimii ani între Israel și palestinieni.

Situația din Egipt riscă să de tensioneze din nou astăzi, când suporterii președintelui înlăturat de la putere Mohamed Morsi vor să țină marșuri în mai multe localități în direcția clădirilor administrative. Organizatorii speră să iasă în stradă cel puțin un milion de oameni.

La Roma, Curtea de Casație a Italiei va examina apelul final al fostului premier Silvio Berlusconi împotriva unei condamnări pentru evaziune fiscală.

În Pakistan au loc alegeri prezidențiale, favoritul fiind Mamnoon Hussain, nominalizat de partidul Liga Musulmană al premierului Nawaz Șarif.

În Mali, țară din vestul Africii unde trupele franceze au intervenit în urmă cu câteva luni împotriva militanților islamiști, ar urma să fie anunțate astăzi rezultatele parțiale ale alegerilor prezidențiale de duminică.
  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

Previous Next

XS
SM
MD
LG