Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



In Moldova, din agenda zilei, reţinem doua evenimente: astazi va fi inaugurat primul segment de cale ferata cu ecartament european la Giurgiulesti. Acest segment va asigura conexiunea de cale ferata a portului Giurgiuleşti cu ţările europene prin Romania.

Armata Moldovei aniverseaza 22 de ani de existenţă. Aniversarea va fi marcata printr-un Te Deum la catedrala Metropolitana, depuneri de flori la monumentul lui Stefan cel Mare, la complexul Eternitatea si la mormintele militarilor de la Cimitirul Sfintul Lazăr…

Pe plan international atenţia este îndreptată spre Siria si spre capitalele lumii in care se dezbate eventualitatea unei interventii militare, ca urmare a ceea ce autorităţile americane, britanice si franceze considera a fi fost folosirea de gaze chimice impotriva civililor luna trecuta. Ieri s-a pronunţat cu claritate si secretarul general al Alianţei Nord Atlatice, Anders Fogh Rasmussen, care cerea un „raspuns ferm” fata de folosirea armelor chimice impotriva civililor…

Preşedintele Chinei comuniste începe astazi un turneu in ţări ale Asiei Centrale, inainte de a ajunge la Sankt Petersburg, unde va va avea loc reuniunea G 8 la care va participa si preşedintele american Barack Obama şi cel al Rusiei, Vladimir Putin.

Astazi liderul de la Kremlin se intilneste cu preşedintintele de la Erevan, Serj Sarkisian, o întilnire la care se aşteaptă ca Moscova sa caute să convingă Armenia de avantajele Uniunii euro-asiatice, proiect drag preşedintelui Rusiei si vazut ca o alternativa la Uniunea Europeana. Armenia, ca si Moldova si Georgia, toate membre ale Parteneriatului Estic al Uniunii Europene încearcă însă să obţină la summitul din luna noiembrie de la Vilnius, parafarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană.
Previous Next

XS
SM
MD
LG