Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



În activitatea politica de la Chisinau, e limpede ca vara a trecut, ca si vacanta Astazi toata lumea este la lucru : preşedintele Nicolae Timofti primeşte scrisorile de acreditare ale ambasadorului Olandei, Biroul permanent al Parlamentului are o şedinţă, la fel si comisiile parlamentare.

Guvernul are şi el o şedinţă, iar primarul general al Chisinaului, liberalul Dorin Chirtoaca, se va afla la Vilnius, la o reuniune a liderilor autorităţilor locale si regionale din cadrumk Parteneriatului Estic al Uniunii Europene.

Pe plan internaţional, ca si ieri, atenţia comunităţii internaţionale este concentrata pe situaţia din Siria si pe declaratiile politice referitoare la o eventuala acţiune militară împotriva regimului preşedintelui Bashar al-Assad.

Preşedintele Statelor Unute, Barack Obama se va afla astazi şi mâine in Suedia, in cadrul turneului sau european care il va duce si la Sankt Petersburg, la reuniunea G 20, unde va participa si preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, si cel al Chinei Xi Jingping.

Preşedintele Chinei se afla si astazi in Turkmenistan, la Aşgabat.

La Strasbourg, Consiliul Europei va dezbate o schiţă de rezoluţie în legatură cu Serghei Magniţki, avocatul anti-corupţie, mort in detenţie preventivă la Moscova, pentru ca nu i s-a acordat asistemţă medicala necesara.
Previous Next

XS
SM
MD
LG