Linkuri accesibilitate

Arsenal sau a treia forţă


Arsenal poate cîştiga Liga Campionilor, dacă nu întîlneşte, pînă în finală, Bayern Munchen.



Rezultate normale şi calificări aşteptate după meciurile din Liga Campionilor. Există, însă, o mare excepţie, care ar putea însemna mai mult decît cele trei punctre cîştigate aseară de Arsenal la Dortmund. Arsenal a cîştigat cu 1-0, un meci foarte volatil. Borussia a început bine şi a ratat 3-4 situaţii clare. Însă Arsenal n-a ieşit nici o clipă din joc şi a ripostat pe contre, cu o siguranţă nemaivăzută la Dortmund. Borussia nu pierde deobicei acasă dar nu avea cum să cîştige meciul cu Arsenal.

Ceva se întîmplă la Arsenal. S-ar putea să asistăm la consolidarea celei mai proaspete şi surprinzătoare echipe din Europa. Acum cîteva săptămîni, Arsenal a pierdut acasă meciul cu Borussia. După cîteva săptămîni, Arsenal a crescut vizibil. Mulţimea de tineri de mare talent ofensiv a început să joace organizat şi, din acest moment, Arsenal e un pericol pentru orice adversar. Ramsey a marcat încă o dată un gol de viteză şi combinaţie pentru Arsenal. Rosicky, Arteta, Cazorla, Wilshere, Ramsey, Flamini, Ozil, Walcott, Chamberlein, adică 8 pînă la 10 mari talente ofensive fac coadă pentru un loc în echipă şi asta singularizează Arsenal. După meci, Jurgen Klopp, antrenorul Borussiei, a declarat că Arsenal poate cîştiga Liga Campionilor, dacă nu întîlneşte, pînă în finală, Bayern Munchen. Klopp e un maestru al fotbalului ofensiv şi pare să fi ghicit care e viitoarea forţă europeană a fotbalului de atac. În orice caz, Bayern e în grafic şi e deja calificată în faza următoare, fără să fi pierduct vreun punct.

Manchester City e, deasemenea, calificată, după un 5-2 la discreţie cu Spartak Moscova. Şi Barcelona e calificată, aşa cum era de aşteptat, după un 3-1 nu tocmai curat cu A.C. Milan. Rezultatul a fost consolidat de un arbitraj naiv. O simulare ridicolă a lui Neymar - care continuă comedia fără să fie sancţionat - a adus un penalty iar golul doi al Barcelonei a fost precedat de un offside de manual.

Juventus şi Real Madrid au făcut un 2-2 agreabil la Torino. Trioul Ronaldo, Benzema, Bale începe să se funcţioneze şi Real poate marca în mod repetat dar fisurile din sistemul defensiv rămîn largi. Juventus a marcat de două ori pe greşeli elementae de plasament şi intervenţie ale stoperilor madrileni. Prin urmare, Real face spectacol dar trăieşte periculos.

Chelsea a învins cu un 3-0 mult prea sever Schalke. Explicaţia vine de la primul gol. Hildebrand, portarul lui Schalke, a încercat ceva inexplicabil şi a ajuns să se împiedice înr-o degajare simplă. A rezultat un gol stupid. Schalke jucase bine pînă atunci dar a căzut complet din momentul golului. Chelsea a început să urce şi a marcat de două ori pe acţiuni penetrante conduse de Willian.

Liga Campionilor e, după tradiţie, dominată de clasici: Barcelona şi Bayern pot cîştiga trofeul. Însă Arsenal e o apariţie care poate da totul peste cap. S-ar putea să ne aflăm în situaţia dinastiilor fixe care ţin fotbalul între două variante: fie Spania, fie Germania. Dar s-ar putea să fi intrat în faza bolilor dianstice în care, de regulă, apare o aşa numită a treia forţă. Numele ei pare să fie Arsenal.
XS
SM
MD
LG