Linkuri accesibilitate

The Hics


O fuziune subtilă între downbeat electronica, hip-hop și jazz

Sunetele cele mai noi se nasc la Londra, a spus cineva care se gîndea probabil la experiment, explorare, spargere a canoanelor. The Hics nu sînt o excepție. Șase oameni tineri din sudul Londrei, despre a căror muzică „New Musical Express” scrie că e „al naibii de ciudată”.

O fuziune subtilă între downbeat electronica, hip-hop și jazz, spune un cronicar de pe net, o fuziune ce vine în parte din educația lor muzicală, între altele cursul special de muzică finanțat de statul britanic la Pimlico School, urmat între alții de Roots Manuva. Din educația lor muzicală, dar și ca o revoltă împotriva acesteia, spune un alt cronicar.



The Hics au la bază un trio format din vocaliștii Sam Evans, Roxanna Dayette și bateristul Jacob Welsh, cărora li s-au alăturat alți trei instrumentiști înzestrați cu clape, laptopuri, saxofoane și flaute.

Debutul lor discografic e un album EP intitulat „Tangle” despre cronicarii englezi afirmă că e un amestesc de ritmuri la răscrucea dintre muzica soul și cea clasică, dar al cărui sunet e foarte modern, și arată o maturitate ce depășește vîrsta muzicienilor (Sam Evans are 19 ani, Roxana Dayette 20). The Hics. așadar, cu piesa care dă titlul albumului „Tangle”, lansat în toamna lui 2013.
  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Pe aceeași temă

Previous Next

XS
SM
MD
LG