Linkuri accesibilitate

Vedetele se pricep


La fotbal şi la politică se pricepe toată lumea...După părerea subsemnatului, actorul X a jucat foarte prost în filmul Z. Tot dreptul la opinie ar trebui să mă lase să spun că maşina Y e mult mai bună decît maşina Z şi că motorul Diesel e de la început o mare eroare. Evident, nimeni nu mă va lua în serios şi aşa îmi trebuie. De ce? Pentru că dau din gură dar nu sînt de meserie. Curios însă, invers se poate.

Pentru a nu ştiu cîta oară am auzit un celebru cîntăreţ pop şi un celebru actor de comedie din Marea Britanie explicînd apăsat următoarele: băncile trebuie desfinţate pentru că au făcut rău populaţiei, economia trebuie condusă pentru a da bani celor ce n-au şi regimurile capitaliste trebuie înlăturate printr-o revoluţie.

Toate aceste propuneri ar fi de discutat dacă autorii lor ar avea ceva de-a face cu lucrurile despre care vorbesc. Cei doi se pricep la muzică şi comedie dar asta nu a oprit presa să le acorde atenţia şi spaţiul cuvenite unor economişti şi politicieni de mare calibru.

Foarte puţini comentatori au pus întrebrea firească: dar voi în ce calitate vorbiţi? Sigur, se poate spune că e vorba de chestiuni de interes public. Însă de ce ar trebui tratate tocmai aceste chestiuni în cel mai neserios mod? Se mai poate spune că la fotbal şi la politică se pricepe toată lumea. Da, numai că la fotbal nimeni nu pune antrenori luaţi din tribună iar în politică toată lumea are la îndemînă votul. Exact ce au şi vedetele care se simt obligate să hotărască mersul lumii.
XS
SM
MD
LG