Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate.




Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității va da astăzi date despre discriminarea părinților care „nu și-au abandonat copilul cu dizabilități severe în instituțiile statului.”

Partidul Liberal Reformator dă startul conferințelor teritoriale la doar câteva zile după ce a rebotezat în favoarea sa fracțiunea liberală din Parlament, într-o nouă lovitură dată foștilor colegi rămași fideli lui Mihai Ghimpu.

La Kiev administrația municipală ar urma astăzi să-și reia activitatea în clădirea evacuată ieri de protestatarii antiguvernamentali care o ocupaseră peste două luni, transformând-o într-un fel de cartier general al demonstrațiilor pro-europene.

Șefa politicii externe europene, Catherine Ashton, și comisarul european pentru extindere, Stefan Füle, ar urma să viziteze astăzi capitala bosniacă Sarajevo, devenită de mai multe zile scene unor proteste cu accente violente împotriva guvernanților considerați corupți și ineficienți.

După un an de cercetări dificile, Națiunile Unite urmează să dea astăzi publicității un raport detaliat despre încălcarea drepturilor omului în Coreea de Nord, comunistă, deschizând calea pentru eventuala trimitere în justiția internațională a conducerii de la Fenian. Michael Kirby, care a condus ancheta, a declarat după dezăluiri preliminare anul trecut că deținuții din lagărele nord-coreene sunt supuși unor atrocități „de nedescris”, comparabile cu cele din lagărele naziste din al doilea război mondial.

Secretarul de stat american John Kerry își continuă vizita în Indonezia în cadrul unui turneu asiatic început la Seul și continuat la Beijing. Ieri Kerry a vizitat cea mai mare moschee din sud-estul Asiei, în capitala indoneziană Jakarta.

În Statele Unite este astăzi zi de sărbătoare, „Ziua Președinților” sau „Ziua de naștere a lui Washington”, ținută an de an în a treia zi de luni a lunii februarie. Sărbătoarea onorează mai ales memoria primului președinte american, George Washington, dar și munca unor urmași de-ai lui în funcția supremă în stat.
  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

Previous Next

XS
SM
MD
LG