Linkuri accesibilitate

Vladimir Soloviov: „Eu vreau să primesc informaţii, nu interpretări. De aceea nu vizionez televiziunile”


Cum se informează un editor şi comentator la site-ul de limbă rusă Kommersant.md asupra evenimentelor din Ucraina.


Un interviu realizat de Liliana Barbăroșie.


Vladimir Soloviov: „Eu vreau să primesc informaţii, nu interpretări. De aceea eu nu vizionez televiziunile, mai ales aşa posturi ca RTR Rossia, Perviy kanal, etc. Aceste posturi tv nu intră în lista mijloacelor mass-media din care poţi primi informaţie. Urmărind acum evenimentele din Kiev, eu prefer în primul rând instituţiile media ucrainene. Mai ales că au apărut în ultima vreme nişte resurse foarte serioase, care dau nu doar filmul evenimentelor, dar şi analiză, scriu ce se întâmplă între putere şi opoziţie, ce negocieri au loc etc.

La fel, citesc publicaţii ruseşti cum ar fi Lenta.ru, Gazeta.ru, Kommersant.ru, Kommersant.ua, care au live-uri, transmisiuni online. Adică, încerc să apelez pe sursa primară şi urmăresc publicaţii ucrainene, ruse, care oferă aşa servicii precum transmisiuni video directe, live blogging. Ele la fel conţin analize, reportaje.

Acestea sunt sursele din care mă informez. Actualmente, oriunde te-ai afla, poţi avea acces la informaţie echilibrată despre evenimentele din Ucraina, pentru că sunt foarte multe surse. Dar trebuie să ştii totuşi care sunt demne de toată încrederea. De exemplu, în ultimul timp, pentru a înţelege cum stau lucrurile în Ucraina, citesc „The Insider”. Este o resursă la care lucrează jurnaliştii plecaţi de la ediţia ucraineană a revistei FORBES după ce aceasta şi-a schimbat proprietarul.

După ce acea publicaţie a fost cumpărată de Kurcenko în folosul familiei Ianukovici, aceşti jurnalişti au plecat şi au creat o publicaţie foarte bună: reflectă ambele perspective asupra lucrurilor, povestesc ce anume discută puterea cu opoziţia, au multă informaţie exclusivă. Mai citesc kommersant-ul ucrainean, care la fel are o abordare netendenţioasă. Din cele ruseşti, urmăresc permanent Kommersant.ru, Vedomosti.ru – văd părerile pe care le dau, sunt diferite, informaţia este operativă, analizele – bune.”
XS
SM
MD
LG