Linkuri accesibilitate

Celebrități anonime


Goana după personalizarre și embleme de marcă se hrănește din senzația că, în acest fel, oricine poate evita rapid anonimatul.



Înainte de personalizare, cifrele, literele și alte simboluri nu contau. Numerele de înmatriculare ale mașinilor, telefoanele, brichetele, cămășile, hainele și pantalonii sînt, acum, personalizate și au importanță. Adică poartă însemnele purtătorului sau suferă o modificare din care se poate înțelege că produsul nu e al unui oarecare.

Numerele de mașini sînt frecvent mici inscripții cu jocuri din 3-4 litere. La început, acum 10-15 ani, a fost moda cuvintelor obscene. După ce avîntul a fost blocat, au apărut numere care contin prescurtari de tip CIA, FBI sau cuvintele ca MIC, NOI, FOX, ROI, BĂȚ, PĂR și tot așa.

Telefoanele, brichetele și tabletele sînt inscripționate cu inițialele posesorului sau cu devize de genul: PUTERE, POT, ȘTIU.

Cine are bani de cheltuit își comandă cămăși sau lenjerie de corp cu inițiale. Alții cumpără haine în funcție de cît de vizibilă sau celebră e emblema firmei producătoare. Goana după personalizarre și embleme de marcă se hrănește din senzația că, în acest fel, oricine poate evita rapid anonimatul. Oricine poate deveni cineva și atrage atenția celor din jur că se află în prezența cuiva care nu e mulțumit să stea la cutie.

Efectul e curios: personalizările au devenit regulă, toată lumea e ștampliată și, în consecință, toată lumea e la fel de personalizată și anonimă.
Previous Next

XS
SM
MD
LG