Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



Secretarul de Stat al Statelor Unite, John Kerry, călătorește la Kiev pentru a sublinia sprijinul economic și politic al Statelor Unite pentru Ucraina, confruntată cu intervenția militară a Rusiei în Crimeea.

La Kiev este așteptată și o misiune a Fondului Monetar Internațional, pentru a începe negocierea pachetului de ajutoare de 35 de miliarde de dolari cerut de noii lideri ucraineni pentru stabilizarea economiei în următorii doi ani.

În Parlamentul de la București este așteptat votul pentru învestirea noului guvern al premierului social-democrat Victor Ponta, format cu Uniunea Democrată Maghiară din România în locul foștilor parteneri de coaliție liberali.

Președintele Parlamentului moldovean, Igor Corman, se află în vizită oficială în Elveția, țară care deține împreună cu Serbia președinția rotativă a OSCE. Este prima asemenea vizită de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-elvețiene, la 2 septembrie 1992.

În Statele Unite se află în vizită premierul Israelului Benjamin Netanyahu.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov călătorește în Tunisia.

Ministrul de externe venezuelian Elias Jaua, a cărui țară se confruntă de săptămâni cu proteste antiguvernamentale violente, se întâlnește la Geneva cu secretarul general al ONU, Ban Ki-moon.

În Brazilia, gazdele Campionatului Mondial la Fotbal 2014 încep astăzi numărătoarea inversă a 100 de zile rămase până la starul finalei. Autoritățile braziliene intră în criză de timp, mai avânt multe de făcut pentru a pregăti infrastructura și cele 12 stadioane promise.
  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG