Linkuri accesibilitate

Spre o finală Bayern-Real


PSG e calificată, alături de Bayern, Atletico și Barcelona. Doar Bayern pare o echipă de nebătut.



Cel mai așteptat meci al optimilor Ligii Campionilor s-a jucat la München, unde Arsenal a încercat imposibilul: calificarea după 0-2, acasă cu Bayern. Arsenal n-a apucat să își deruleze planul pentru că Bayern a controlat tot ce mișcă în teren, din primul minut. Cu o linie de mijloc masivă și un pressing foarte avansat, Bayern a pasat mult și a înghesuit Arsenal în propriul careu. Însă Bayern n-a creat ocazii clare. Arsenal a pornit cîteva contre dar n-a găsit unghiuri bune de șut. Bayern a deschis scorul în repriza a doua la un atac supranumeric finalizat din mijlocul careului. După numai un minut, Podolski a pătruns pe aripă, l-a împins pe Lahm și a înscris cu un șut superb din unghi. Faultul a fost clar, dar golul a fost validat și Arsenal a încercat să mai înscrie o dată. Meciul s-a încheiat cu un penalty în ultimul minut. Kroos a trimis pe mijloc, iar Fabianski a apucat să pună brațul. Mingea s-a învîrtit pe linia porții cîteva secunde și a fost scosă în out de Fabianski. Dubla Arsenal-Bayern s-a încheiat cu trei penalty-uri ratate din trei. Bayern merge mai departe fără probleme notabile.

Barcelona a pornit apăsată de scăderea de formă din ultimele luni și n-a reușit golul vreme de o oră în meciul cu Manchester City. Messi a țîșnit la o minge ricoșată norocos și a înscris cu o execuție superbă peste portar. Manchester a egalat în penultimul minut un gol discutabil pornit din corner și încheiat cu o deviere din ofsaid. Peste încă un minut un atac clasic al Barcelonei a întins apărarea adversă și Dani Alves a marcat din centrul careului. Barcelona merge mai departe deși n-a convins sută la sută.

Atletico Madrid și AC Milan au jucat deschis și au marcat mult. Atletico deschis scorul prin Diego Costa, omul zilei în fotbalul de club european. Kaka a egalat cu puțin noroc și calificarea era din nou în joc. Milan mai avea nevoie de un gol, dar Atletico a revenit puternic în atac și a înscris de trei ori. Milan s-a stins și Atletico intră cu încredere în sferturi.

Paris St.Germain avea de îndeplinit o formalitate în returul cu Bayer Leverkusen, după 4-0 în deplasare. Bayer a deschis scorul dar n-a reușit nimic mai mult. PSG a revenit și a cîștigat cu 2-1 un meci fără spectacol.

PSG e calificată, alături de Bayern, Atletico și Barcelona. Doar Bayern pare o echipă de nebătut. Pe cealalată parte a tabloului care se adjudecă săptămîna viitoare, așteaptă a doua mare favorită Real Madrid.
XS
SM
MD
LG