Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Evenimentul zilei”




În ediţia de mâine a „Evenimentului zilei” vă povestim despre tragedia apicultorilor din localitatea Gordineşti, Rezina. Acolo au murit toate albinele. Acestea au fost otrăvite de un ţăran inconştient care a stropit rapiţa cu chimicale. Oamenii care aveau sute de stupi au rămas acum fără munca de o viaţă şi spun că dacă situaţia nu se va rezolva, vor merge în instanţa de judecată. Întreaga poveste o veţi găsi în ediţia de joi a ziarului „Evenimentul zilei”.

De asemenea, în ediţia de joi a ziarului încercăm să răspundem la întrebarea: Dacă moldovenii respiră fum toxic din Italia? O publicaţie din Italia a anunţat că o parte din deşeurile de plastic din Bolzano se reciclează în Moldova. De cealaltă parte, autorităţile din Moldova susţin că acest lucru este ilegal şi că ele nu sunt la curent dacă acest lucru într-adevăr se întâmplă. Potrivit informaţiilor publicate, italienii din oraşul Bolzano au luat în serios colectarea de plastic. Astfel, numărul de kilograme de plastic utilizat este în creştere din an în an. Păcat doar că acestea nu se ard în Bolzano, dar în incineratoarele din Austria şi Republica Moldova. Şi asta pentru că o mare parte din acestea nu sunt bune de folosit pentru reciclare.

Direcţia investigaţii speciale a Poliţiei de Frontieră, în comun cu ofiţerii Procuraturii din municipiul Chişinău, au desfăşurat, în decursul lunilor februarie-mai 2014, acţiuni de documentare a activităţilor infracţionale ale unor persoane implicate în introducerea prin contrabandă a substanţelor psihotrope SUBUTEX în proporţii mari, precum şi distribuirea acestora pe teritoriul Republicii Moldova. Toate aceste subiecte le găsiţi în ediţia de joi a publicaţiei „Evenimentul zilei”.
  • 16x9 Image

    Tamara Grejdeanu

    Sunt parte din echipa Europei Libere din 2012 și în cei mai mulți ani de când sunt aici am povestit la radio despre oameni și preocupările lor, am scris despre educație, justiție și drepturile omului. În 2022 am trecut în departamentul digital și alături de cei mai faini colegi, sper că facem o treabă bună la moldova.europalibera.org.

XS
SM
MD
LG