Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Nașe Pokolenie”


Moldova - Pablo, generic, newspapers, undated
Moldova - Pablo, generic, newspapers, undated

Invitatul nostru de astăzi este redactorul Gheorghi Kaiurov.

În noul număr al revistei „Naşe Pokolenie”, la rubrica „Sfaturi pentru începători”, continuăm seria de lecţii cu sugestii pentru tinerii autori la tema „Realismul în creaţia literară”. În numărul 4 al revistei facem totalurile concursului care s-a desfăşurat pe internet „Eroii secolului al XXI-lea”.

În rubrica de proză propunem o nouă lucrare a autorului din Israel, laureat al premiului Золотое перо Руси, Roman Sval. Ivan Eseenco, Valerii Strelcov, Eva Moin şi Nicolai Tolstikov, sunt alţi autori care prezintă lucrări noi în rubrica de proză.

La rubrica de poezie, în acest număr publică o selecţie largă de scrieri ale autorilor noştri Galina Sîciov, Ivan Valasiuc, Ana Grosu, Sergiu Gora şi Igor Homeciko. Debutează cu o selecţie de poezii tânăra poetesă Margareta Paucci. La rubrica de eseuri, Ion Gargan prezintă publicaţiile sale şi povestirea „Portret”.

Ca de obicei, la laboratorul de satiră Alexandru Bîşop publică parodii ale unor oameni cunoscuţi din cultură şi literatură. Mulţumim cititorilor revistei Naşe Pokolenie.

  • 16x9 Image

    Tamara Grejdeanu

    Sunt parte din echipa Europei Libere din 2012 și în cei mai mulți ani de când sunt aici am povestit la radio despre oameni și preocupările lor, am scris despre educație, justiție și drepturile omului. În 2022 am trecut în departamentul digital și alături de cei mai faini colegi, sper că facem o treabă bună la moldova.europalibera.org.

XS
SM
MD
LG