Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



Agenţia de presă IPN şi Radio Moldova organizează dezbaterea publică pe tema: „România ca model pentru parcursul european al Republicii Moldova”, la care va fi prezent şi ambasadorul României, Marius Lazurca.

Curtea Constituţională examinează sesizarea liberalilor la legea, returnată de preşedintele ţării, privind crearea unui „temei suplimentar de retragere a mandatelor judecătorilor Curţii Constituţionale”.

Asociaţia Promo-LEX şi The Equal Rights Trust lansează proiectul „Consolidarea capacităţilor societăţii civile din Moldova, inclusiv regiunea transnistreană, în combaterea discriminării prin intermediul acţiunilor de advocacy” .

La Berlin vor fi reluate negocierile dintre Rusia şi Ucraina, mediate de UE, privind datoria Ucrainei faţă de Gazprom, estimate la miliarde de dolari. Ca precondiţie, guvernul de la Kiev a cerut duminică Moscovei să recunoască, oficial, alegerea lui Petro Poroşenko în funcţia de preşedinte.

Preşedintele în exerciţiu al OSCE, Didier Burkhalter, începe o vizită la Baku, Tbilisi şi Erevean.

La Viena începe reuniunea de două zile a conducerii Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică.
  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

Previous Next

XS
SM
MD
LG