Linkuri accesibilitate

Ce bine că anii ’30 au trecut


De ce trebuie, dacă ești anti-Israel, să defilezi cu pancarte despre cum trebuie omorîți evreii și cît de puțin i-ar mai fi trebuit lui Hitler?

Ce se întîmplă în Gaza nu poate fi lămurit aici. În orice caz, ce se întîmplă în Europa de Vest pe seama întîmplărilor din Gaza e de povestit aici. Pe scurt, a devenit la modă să fi anti-Israel. Nu e vorbă că n-ar fi voie. Dar de ce violent, cu atacuri asupra sinagogilor și cu tămbălău urmat de bătăi cu poliția?

Poate pentru că e un prilej bun de descărcare pentru cine are chef să se simtă erou de stradă. Și de ce trebuie, dacă ești anti-Israel, să defilezi cu pancarte idioate în care e vorba de cum trebuie omorîți evreii și cît de puțin i-ar mai fi trebuit lui Hitler?

Un lucru e limpede: să fi anti-israelian plus cioburi, plus tomberoane în flăcări, plus o lozincă de frizer beat se poate. Se poate pentru că e pe gratis. Nimeni nu va fi arestat și nici nu va fi căutat, cum se mai întîmplă cu oamenii care îl supără pe Vladimir Putin.

Sigur, finanța și cabala evreiască ne vor pedepsi pe toți, sărăcindu-ne, dar și noi vom rămîne cu satisfacția că putem discuta despre mersul lumii și conspirații pe care numai noi le înțelegem. În fond, de cînd avem net și mobil sîntem mult-mult mai deștepți decît europenii anilor ’30.

Previous Next

XS
SM
MD
LG