Linkuri accesibilitate

Vlad Filat: Uniunea Europeană nu este un vis, ci o realitate


Partidul Liberal Democrat din Moldova și-a lansat oficial campania pentru aelegerile de la 30 noiembrie

PLDM a adoptat duminică o rezoluție în cadrul acțiunii „Partidul Liberal Democrat pentru Europa”.

Potrivit acesteia, reprezentanții partidului se angajează să pună în aplicare solidar „Planul 2020” care să asigure continuitatea reformelor în țară.

Planul prevede că Moldova va obține statutul de țară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană în anul 2017 și va deveni membră cu drepturi depline a Uniunii Europene în 2020, se spune în rezoluție.

Documentul a fost votat în unanimitate de cei prezenți în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău.

Organizatorii spun că ar fi fost prezenți la acțiune 100 de mii de persoane, iar reprezentanții organelor de menținere a ordinii publice vorbesc despre o prezență de 90 de mii de persoane.

„Uniunea Europeană este lupta pentru emanciparea noastră, UE este cea care îi permite Republicii Moldova să fie puternică, o țară mai bună, mai democratică și mai prosperă. Integrarea europeană este misiunea pe care PLDM și-a asumat-o și toți împreună o îndeplinesc”, a declarat liderul democraților, Vlad Filat.

Filat a mai spus că Uniunea Europeană nu este un vis, ci o realitate, viitorul european întinde mâna Moldovei. Pentru acest viitor trebuie însă de muncit împreună.

Așa cum a spus Vlad Filat, politicianul își asumă angajamentul de a face Moldova membră cu drepturi depline a Uniunii Europene.

La rândul său, premierul Iurie Leancă care este și prim-vicepreședinte al PLDM, a declarat în fața mulțimii din Piața Marii Adunări Naționale că scrutinul parlamentar din 30 noiembrie se poate compara cu votarea Declarației de Independență.

Șeful guvernului a menționat că regiunea trece prin niște transformări periculoase, de aceasta este nevoie ca guvernanții să fie vizionari, să renunțe la interesele personale, iar interesele cetățeanului și ale statului să fie mai presus. PLDM este gata să câștige alegerile, așa cum spune Iurie Leancă, nu pentru partid, dar pentru viitorul european al Republicii Moldova.

Vicepremierul Natalia Gherman, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a devenit membru al PLDM. Despre aceasta șefa diplomației a anunțat la finalul discursului său, susținut în cadrul acțiunii cu genericul „PLDM pentru Europa” prin care formațiunea s-a lansat în campania electorală pentru alegerile din 30 noiembrie.

Și Maia Sandu a anunţat că a ales astăzi să devină membru al PLDM pentru a contribui la

mişcarea înainte a Republicii Moldova. „PLDM a conştientizat importanţa educaţiei şi nu

s-a temut să implementeze reforme în domeniu. Un partid care îşi ia angajamente

în educaţie este unul curajos şi responsabil”, astfel şi-a argumentat decizia Maia Sandu.

Previous Next

XS
SM
MD
LG