Linkuri accesibilitate

Vladimir Putin sugerează Moldovei să amâne aplicarea acordului de liber-schimb cu UE


Summit-ul CSI de la Minsk, 10 ocombrie 2014.

Liderul rus a criticat Chișinăul pentru că nu a consultat din timp Moscova în procesul negocierii Acordului de Asociere.

Agenția rusă de știri Interfax relatează că președintele rus Vladimir Putin a sugerat ca Moldova să răspundă îngrijorărilor Moscovei privind asocierea ei la UE urmând exemplul Ucrainei.

Kievul a amânat aplicarea prevederilor comerciale ale Acordului de Asociere și Liber-schimb până în 2016. Putin a făcut declarația la Minsk, unde are loc summit-ul liderilor din CSI.

Liderul rus a spus că în principiu Rusia nu este împotriva apropierii vecinilor săi de UE, dar criticat Chișinăul pentru că nu a consultat din timp Moscova în procesul negocierii Acordului de Asociere.

Putin a făcut aceste remarci ca răspuns la criticile formulate la summit de președintele moldovean Nicolae Timofti la adresa acțiunilor rusești legate de semnarea înțelegerii dintre Chișinău și Bruxelles.

Potrivit Itar-Tass, Timofti și-a exprimat regretul față de introducerea tarifelor vamale rusești pentru exporturi moldovene, adăugând că „asemenea acțiuni împing efectiv Moldova în afara zonei de liber-schimb CSI”.

XS
SM
MD
LG