Linkuri accesibilitate

Vladimir Putin sugerează Moldovei să amâne aplicarea acordului de liber-schimb cu UE


Summit-ul CSI de la Minsk, 10 ocombrie 2014.
Summit-ul CSI de la Minsk, 10 ocombrie 2014.

Liderul rus a criticat Chișinăul pentru că nu a consultat din timp Moscova în procesul negocierii Acordului de Asociere.

Agenția rusă de știri Interfax relatează că președintele rus Vladimir Putin a sugerat ca Moldova să răspundă îngrijorărilor Moscovei privind asocierea ei la UE urmând exemplul Ucrainei.

Kievul a amânat aplicarea prevederilor comerciale ale Acordului de Asociere și Liber-schimb până în 2016. Putin a făcut declarația la Minsk, unde are loc summit-ul liderilor din CSI.

Liderul rus a spus că în principiu Rusia nu este împotriva apropierii vecinilor săi de UE, dar criticat Chișinăul pentru că nu a consultat din timp Moscova în procesul negocierii Acordului de Asociere.

Putin a făcut aceste remarci ca răspuns la criticile formulate la summit de președintele moldovean Nicolae Timofti la adresa acțiunilor rusești legate de semnarea înțelegerii dintre Chișinău și Bruxelles.

Potrivit Itar-Tass, Timofti și-a exprimat regretul față de introducerea tarifelor vamale rusești pentru exporturi moldovene, adăugând că „asemenea acțiuni împing efectiv Moldova în afara zonei de liber-schimb CSI”.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG