Linkuri accesibilitate

Uniunea Centristă din Moldova (UCM)


UCM participă în alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 cu sloganul „Votează altfel, schimbă clasa politică!” Este numărul 25, penultimul concurent electoral în buletinul de vot. Pe lista electorală sunt 43 de bărbați și 10 femei. Pe primele 5 locuri sunt: Dan Petrache, Cristina Maximciuc, Stelian Andronachi, Ion Musteață și Olesea Doronceanu.

Uniunea Centristă din Moldova a fost înregistrat la 17 mai 2000. În 2001, participă la alegerile parlamentare în componența Blocului electoral “Alianța Braghiș”, care a reușit să obțină 19 mandate, un mandat aparținând lui Ion Morei, președintele de atunci al UCM. Ulterior, Morei a renunțat la șefia partidului pentru că a fost numit ministrul Justiției în Guvernul Tarlev. În 2002, președinte al formațiunii este ales Mihai Petrache.

UCM a mai participat la parlamentarele din 2005, însă nu a reușit să treacă pragul electoral. În 2009, Petrache a cedat primul loc în lista electorală fostului premier comunist Vasile Tarlev. În 2010, UCM a decis să nu participe în cursa electorală.

În 2014, cap de listă la UCM este Dan Petrache, fiul lui Mihai Petrache, liderul formațiunii, care figurează abia pe locul 12 în lista electorală.

Lista electorală

Program electoral

XS
SM
MD
LG