Linkuri accesibilitate

Crăciun - Lupta Continuă!


Problema cu cheful omului e că vine din tradiție, iar tradiția are tot felul de inamici care vor să se simtă mai buni și mai puri.

Dacă ceva trebuie să se teamă de Crăciun în cercurile înalte ale Europei, atunci e vorba de cheful omului. Problema cu cheful omului e că vine din tradiție, iar tradiția are tot felul de inamici care vor să se simtă mai buni și mai puri.

În Parlamentul European, de pildă, un grup de stîngiști care n-au stare de grija progresului, trimit anual o petiție. Petiția țintește cantina și cere excluderea fiorosului foie gras. Adică pateul fin de rață sau gîscă, specialitate franțuzească de Crăciun. Pentru un foie gras bun, pasărea trebuie bine îndopată strașnic. Asta nu suferă partizanii progresului care cer an de an eliminarea odiosului produs din menu.

Pînă la urmă, tradiția iese teafără, dar lupta continuă pe alte fronturi. Așa de pildă, felicitările oficiale ale Parlamentului nu mai au voie să pomenească de Crăciun ca să nu supere alte credințe și credincioși. Din fericire, poți da fuga peste drum la prăvălie unde se mai găsesc felicitări de Crăciun care pomenesc de Crăciun. Dar lupta continuă. Brazii din piețe sînt vînați de activiști care fac morală vînzătorilor în care zac asasinii de păduri. Brazii rămîn de vînzare, dar prețurile cresc. Nu-i nimic: lupta continuă. Într-o bună zi, izbînda marilor făcători de bine va face Crăciun ceva foarte ușor de recunoscut: o zi în care nu se întîmplă nimic.

Previous Next

XS
SM
MD
LG