Linkuri accesibilitate

Stradă pietonală sau parcare?


De ce anume strada pietonală trebuie să-i ajute pe automobilişti?...

Trec deseori pe strada pietonală pe care edilii au inaugurat-o cu surle şi trîmbiţe. E frumoasă strada aceea, cu felinare cochete şi cu un caldarîm simpatic. Fără îndoială, Chişinăul avea nevoie de o asemenea stradă, chiar dacă ea nu e foarte mare.

Totuşi, e o problemă cu strada asta pietonală, o problemă care scoate la iveală din nou hibele noastre cronice. Văd mai mereu acolo o mulţime de maşini parcate fără nici o jenă. Maşini luxoase, pîntecoase, impozante ocupă o bună parte a străzii pietonale. Şi, de fapt, văd acolo mai multe automobile decît pietoni fericiţi că au o stradă a lor.

Ce se întîmplă, dragi edili? De ce o stradă pietonală e transformată impardonabil într-o nouă parcare? La ce bun aţi mai făcut strada asta dacă nici nu le aparţine pietonilor?

Da, ştiu că maşinile nu mai încap în capitală, că şoferii se plîng mereu de lipsa parcărilor. Dar de ce anume strada pietonală trebuie să-i ajute pe automobilişti?

Îmi amintesc cu cît elan ne vorbeau edilii despre apariţia unei străzi pietonale. Au fost cuvintele lor doar un simplu balon de săpun?

PRO-TV spunea deunăzi că pe strada pietonală poliţiştii nu au motive să le aplice amenzi şoferilor care îşi parchează acolo maşinile. Bună treabă! Bună stradă pietonală! Plimbări frumoase vă doresc pe ea, stimaţi ascultători!

XS
SM
MD
LG